b50e9cf745fbafe942dd07d4a7aff7d1_1000x.jpg

Η Ιστορία της Código 1530

 


Εδώ και πολλές γενιές, υπάρχει ένα μυστικό που φυλάσσεται πολύ καλά μεταξύ μιας επιλεγμένης ομάδας που αποτελείται, από τις πιο σεβαστές οικογένειες του Μεξικού και τους καλύτερους  jimadors (καλλιεργητών αγαύης) του Los Bajos και δεν είναι άλλο από το

“ El Tequila Privado”.


Όλα ξεκίνησαν στο μικρό χωριό Amatitán, όπου μια τοπική οικογένεια παραγωγών αποσταγμάτων έφτιαξε με πάθος την τεκίλα και το μεσκαλ της Código 1530, χωρίς να παρεκκλίνει καθόλου από τους παλιούς κώδικες και τα έθιμα των αιώνων του Los Bajos:

“Los Códigos”.


Έτσι δημιουργήθηκε η Código 1530, χωρίς την εμπορική πίεση για να κυκλοφορήσει στην αγορά, αρχικά  χωρίς όνομα και ετικέτα καθώς προοριζόταν για να ικανοποιήσει μόνο τους απαιτητικούς ουρανίσκους των εκλεκτών οικογενειών του Μεξικού.


Τι συμβολίζει το 1530;

Είναι η χρονολογία που εγκαθιδρύθηκε το Amatitán, στην περιοχή του Jalisco στο Μεξικό όπου αποτελεί τη γενέτειρα της tequila,  όπου εκεί φυσικά παράγεται και η Código 1530, και στην ουσία ορίζει την πραγματική χρονολογία «γέννησης» της tequila.  Έτσι προκύπτει και το motto “Donde Todo Comenzo” που σημαίνει

«Εκεί που ξεκίνησαν όλα».

Código 1530 Rosa

Το Código 1530 Rosa ξεκινά με την αγνότητα της Blanco η οποία στη συνέχεια ξεκουράζεται για ένα μήνα σε ακατέργαστα γαλλικά λευκά δρύινα βαρέλια Napa Cabernet. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκλεπτυσμένο απόσταγμα με φυσικό χρώμα τόσο όμορφο όσο και η γεύση του.

 

Η Rosa μας έχει ξεκουραστεί για αρκετή ώρα στα εκλεκτά βαρέλια Cabernet για να εμπλουτίσει τον φυσικό χυμό αγαύης, χωρίς να υπερνικήσει τις λεπτές λουλουδένιες νότες του.

 

Παραγωγή:

Προμηθευόμαστε μόνο τα καλύτερα βαρέλια Napa Cabernet French White Oak για να παλαιώσουμε το Rosa μας. Αφήνουμε τα βαρέλια Rosa μας ακάλυπτα, επιτρέποντας στο Cabernet να αλληλεπιδράσει απευθείας με την τεκίλα προσδίδοντας μια διακριτική ροζ απόχρωση και ανοιχτό λουλουδένιο φινίρισμα.

 

Γευσιγνωσία:

Ξεκινά με λαμπερό χαρακτήρα αγαύης και τελειώνει με τις απαλές λουλουδένιες νότες του Cabernet.

Rosa_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
Blanco.jpg

Código 1530 Blanco

Το Código 1530 Blanco είναι η τεκίλα που αντικατοπτρίζει καλύτερα την καθαρή γεύση των τέλειων πρώτων υλών μας. Είμαστε υπερήφανοι για κάθε βήμα της παραγωγικής μας διαδικασίας, προμηθευόμαστε προσεκτικά μόνο τα καλύτερα συστατικά για να παράγουμε ένα εξαιρετικό απόσταγμα που δεν απαιτεί παλαίωση.
 

Παραγωγή:
Χρησιμοποιούμε μόνο πλήρως ώριμη αγαύη ηλικίας άνω των 7 ετών, διασφαλίζοντας ότι το επίπεδο Brix (περιεκτικότητα σε ζάχαρη) κάθε αγαύης πληροί τα υψηλά μας πρότυπα.
Η Blanco μας  δεν αγγίζει ποτέ βαρέλι, ώστε να εκτιμηθεί πλήρως η πλούσια γεύση της αγαύης.

 

Γευσιγνωσία:
Γήινος, ορυκτός χαρακτήρας που εξισορροπεί υπέροχα τη γλυκύτητα των εσπεριδοειδών.

«Αν δεν είναι η αγαπημένη σου, δεν την έχεις δοκιμάσει».

George Strait

Código 1530 Reposado 

H Código 1530 Reposado συνδυάζει την αγνότητα της Blanco μας και την κομψότητα της διαδικασίας παλαίωσης μας. Παλαιώνει για έξι μήνες στα καλύτερα βαρέλια Napa Cabernet French White Oak, η Código 1530 Reposado αγκαλιάζει τις γεύσεις της τεκίλας Los Bajos που βασίζονται στην αγαύη, με διακριτικές νότες πολλών από τις χαρακτηριστικές γεύσεις που υπάρχουν στα ουίσκι.


 Παραγωγή:
Τα βαρέλια μας καίγονται στο χέρι στο ιδιωτικό μας αποστακτήριο στο Amatitán. Παλαιώνουμε την τεκίλα μας για να "γευτούμε" το χρόνο, ακολουθώντας μια διαχρονική οικογενειακή διαδικασία παλαίωσης.

 

Γευσιγνωσία:
Φωτεινές, γλυκές νότες αγαύης με την πρόσθετη πολυπλοκότητα της βανίλιας, της φρυγανισμένης καραμέλας και της διακριτικής πούδρας κακάο.

Reposado.jpg

Διακρίσεις

Código 1530 Origen
Παλαιώνει 6 χρόνια

Η Código 1530 Origen επαινείται από τους ειδικούς των αλκοολούχων ποτών ως η πιο εκλεπτισμένη Extra Añejo τεκίλα που έχει φτιαχτεί ποτέ.  Το περίπλοκο γευστικό της προφίλ,  φτιαγμένο με μεγάλη προσοχή με την πάροδο του χρόνου, συνδυάζει τον εκλεπτυσμένο ουρανίσκο μιας παλαιωμένης τεκίλα με πολλές από τις γευστικές νότες που βρίσκονται συνήθως στα παλαιωμένα ουίσκι και τα εκλεκτά κονιάκ. Η Origen αποτελεί κληρονομιά της ιδιωτικής οικογενειακής μας συνταγής.
 

 Παραγωγή:
Παλαιώνει 6 έτη στα καλύτερα γαλλικά λευκά δρύινα βαρέλια Napa Cabernet, καθιστώντας την μια από τις παλαιότερες και πιο εκλεπτυσμένες Extra Añejos της αγοράς.

 

Γευσιγνωσία:
Αρώματα μπαχαρικών, βανίλιας, καραμέλας και γλυκιάς βελανιδιάς που προσδίδουν έναν στιβαρό ουρανίσκο γεμάτο με γεύσεις αποξηραμένου σύκου και κανέλας.

 

 

«Το όνειρο ενός γνώστη».

Bounty Hunter, Napa

Origen.jpg
Anejo.jpg

Código 1530 Añejo
Παλαιώνει 18 μήνες

Código 1530 Añejo έχει διακριθεί από τους ειδικούς της Tequila ως η καλύτερη διαθέσιμη Añejo τεκίλα.  Παλαιώνει  για 18 μήνες στα καλύτερα γαλλικά λευκά δρύινα βαρέλια Napa Cabernet.
 

Παραγωγή:
Η δική μας Añejo είναι μια ιδιωτική συνταγή που εξελίσσεται για πολλές γενιές από μια οικογένεια βιοτεχνικής παραγωγής  αποσταγμάτων στο Amatitán.

 

Γευσιγνωσία:
Εκλεπτυσμένη, κομψή και εκφραστική – νότες φρούτων, ανακατεμένες με δρυς, πινελιές βανίλιας και λίγα μπαχαρικά.